Piteå, 2017-12-11

Norska utspelet – vill knäcka Kalla

by

Här kommer ett kaxigt utspel från Norge – riktat mot Charlotte Kalla. – När vi är färdig med världscuptävlingarna före jul hoppas vi ha båda de gula tröjorna som visar att vi leder världscupen både för män och kvinnor, säger norske landslagschefen Vidar Löfshus.

Man i 25-årsåldern misstänkt för försök till mord

by

En man i 25-årsåldern greps under söndagskvällen, misstänkt för att ha brutit sig in hos ett par i Piteå och knivhuggit mannen i familjen i ryggen. En man i 25-årsåldern Piteå sitter sedan igår kväll anhållen misstänkt för försök till mord. tagit sig in i en bostad via altandörren och tumult ska ha uppstått. Mannen har sedan angripit en annan...

Luleå/MSSK vann – trots storspel av AIK-målvakten

by

2-1 blev slutresultatet. Men det kunde blivit ännu större siffror när AIK var på besök i Norrbotten för match mot Luleå/MSSK. AIK från Solna var på besök i Piteå och såg bleka ut nästan hela den första perioden. Det var attack, attack och ännu en gång attack från Luleå/MSSK. Ramträffar, styrningar, skott i slottet, men AIK-målvakten Minatsu Murase storspelade. lyckades AIK göra mål...

Norskt i topp när Kalla blev åtta

by

Charlotte Kalla knäckte norskorna på deras hemmaplan i Lillehammer för en vecka sedan då hon vann skiathlonloppet. Men i Davos var det norskt i topp i 10-kilometersloppet i fri stil. Ingvild Flugstad Østberg vann före Ragnhild Haga och finländskan Krista Pärmäkoski.(TT)

Norska dominansen – Kalla missade pallen

by

DAVOS/STOCKHOLM. Charlotte Kalla har inlett världscupssäsongen på ett strålande sätt. Men på favoritdistansen 10 kilometer fritt missade Charlotte Kalla pallen med närmare 20 sekunder. Vann gjorde norskan Ingvild Flugstad Östberg. – Ett kanonlopp av Östberg i dag, säger SVT:s kommentator Anders Blomquist.

Avslöjar hemligheten bakom Kallas succé

by

DAVOS. Vad hände egentligen när Charlotte Kalla ryckte ifrån Marit Björgen? Stefan Thomson vet. Han är Kallas personliga fystränare – och har hjälpt henne utveckla en helt ny växel. – Det ligger flera års arbete bakom det här, säger Thomson. – Jag är otroligt tacksam för hans hjälp, säger Charlotte Kalla själv.

Gustav Nordh förlänger

by

Gustav Nordh förlänger kontraktet med ytterligare ett år. Gustav stod ifjol för fem mål samt två assist i Division 2 och vi minns nog alla sista hemmamatchen mot Söderhamn där Gustav gjorde fyra mål.   Klubbchefen Jens Hedström…

Hotet mot en ny succé för Kalla

by

DAVOS. Charlotte Kalla njuter av hur folkets kärlek sköljer över henne. Hon vill tacka alla. Samtidigt finns det en sak som oroar henne inför start i Davos: Tävlingarna avgörs drygt 1 500 meter över havet. – Det brukar kunna vara knepigt för mig, säger Kalla.

Stora hotet mot svenska åkarna

by

DAVOS. Det kommer varningar om extremkyla inför helgens tävlingar i Davos. Anna Haag överväger att inte ställa sig på start. Andra är oroliga för sin prestation. – Jag vet att jag presterar väldigt mycket sämre när jag är frusen, säger Stina Nilsson. – Man får ta på sig långkalsongerna, säger Charlotte Kalla.

Kalla vill konservera formtoppen i Davos

by

Världscupledning och segrar i både Ruka och Lillehammer. Charlotte Kalla har rivstartat världscupen. Men har hon hittat toppen för tidigt? Jag har definitivt tid att bygga upp en ny formtopp till OS, säger den svenska skidstjärnan till TT.

Go Cloud – ny förstudie om virtuell inkubator

by

Strukturfondspartnerskapet har i dag beviljat förstudien Go Cloud. Det innebär att vi kan undersöka förutsättningarna för att skapa en virtuell inkubator i Norrbotten för verksamheter inom tjänstenäringen och KKN, kulturella och kreativa näringar. På lång sikt innebär det att fler entreprenörer kommer att kunna förverkliga sina affärsidéer oberoende av bostadsort och därmed kommer fler även att kunna bo och verka...

Charlotte Kalla: ”Har ingen aning om hur folk våndas”

by

Charlotte Kalla laddar just nu i Davos efter succéstarten på världscupen. Trots att den svenska skidstjärnan njuter i stunden medger hon att tankarna hela tiden finns på OS. – Det är ganska naturligt att tänka på OS. Det är ju ett hett ämne, säger Kalla till ”FollowUs Längdlandslaget” som punktmarkerar stjärnorna hela säsongen.

Kalla får segerbonus från skidförbundet

by

Inte nog med att Charlotte Kalla vann söndagens skiathlon i Lillehammer. Nu får hon också segerbonus från Svenska skidförbundet. Hon belönas med samma segerpremier som övriga landslagsåkare, säger Johan Sares. Jag är jätteglad, säger Kalla.