Pajala, 2017-10-20

Holmlund hyllades av Kalla

by

Skicrossåkaren Anna Holmlund har gjort sitt första officiella framträdande efter kraschen i december. Holmlund var med och invigde en handikappanpassad skidanläggning i Alnö tillsammans med skidstjärnan Charlotte Kalla. – Anna, du är en fajter.(TT)

Kallas ord efter Holmlund-mötet

by

På lördag ska de inviga en rullskidbana på Alnö tillsammans.  Men tidigare i veckan åkte Charlotte Kalla hem till Anna Holmlund för en fika innan framträdandet.  ”Annas vilja gör starkt intryck på mig”, säger Kalla till Dagens Nyheter. 

Stjärnornas hemliga hus mitt i Stockholm

by

Huset är en grå koloss. Dörren in till våningsplanet är av anonym, grönfärgad, institutionsmodell. Där bakom pågår i det tysta en satsning som involverar flera av svensk idrotts allra största stjärnor. Charlotte Kalla är en. Peder Fredricson en annan.  – Men jag kan inte berätta namnen på alla. Det råder ju sekretess, säger idrottsläkaren Per Andersson.

Svaret på svenska stjärnornas rädsla

by

PYEONGCHANG. Två maktgalna ledare i var sin ringhörna.  Hätsk krigsretorik och en orolig värld som tittar på.  Frågan är var hamnar OS i den ekvationen?  Just nu: Ett par länder hotar med bojkott – och svenska stjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson utrycker oro.  – Att man känner oro är helt naturligt och helt förståeligt. Det är viktigt att vi...

Kalla gör tidsomställningen i Europa

by

Charlotte Kalla väljer ju att OS-ladda på hög höjd i Europa. Skidstjärnan kommer där att göra tidsomställningen till Sydkorea. Det kommer att bli några tidiga morgonar. Och tidiga kvällar, säger tränaren Magnus Ingesson till Expressen.

Charlotte Kallas oro: ”Kommer det bli OS?”

by

Nordkorea fortsätter att testa sina missiler.  Samtidigt närmar sig OS som kommer att äga rum bara 80 kilometer från gränsen till det isolerade landet.  Flera nationer och idrottsstjärnor har uttryckt sin oro inför det stundande mästerkapet – nu även Charlotte Kalla. – Frågan är – kommer det att bli OS? Det är inte jag person att bedöma, säger hon till...

Beskedet: Hon får inte använda skor

by

Charlotte Kalla har tvingats bryta träningslägret i Italien på grund av en lättare förkylning. Men mer oroande är den svenska skidstjärnans hälskada.  Kalla har inte kunnat springa på över en månad. Faktum är att hon inte ens får använda vanliga skor. – Nej, hon får gå i tofflor, säger tränaren Magnus Ingesson.

Sjuk Kalla avbröt läger

by

Charlotte Kalla har tvingats avbryta ett träningsläger i Italien i förtid, rapporterar SVT. Skidstjärnan har drabbats av luftrörsproblem. – Jag hade fina träningsdagar bakom mig, men luftrören blev sämre efter ett tuffare fartpass som det kan bli när man är på hög höjd, säger hon till SVT.(TT)

Kalla sjuk och hälskadad

by

Charlotte Kalla störs i sina förberedelser inför säsongen. Luftrörsproblem tvingar henne att avbryta träningslägret i Italien i förtid. Skidstjärnan har dessutom problem med en hälskada.

Stora kaoset – här ska Kalla bo

by

 PYEONGCHANG. Om drygt 130 dagar invigs vinter-OS i Sydkorea.  Det är här Charlotte Kalla, Stina Nilsson och de andra svenska stjärnorna ska bo.  Men det är fortfarande en bra bit kvar tills bygget är klart…  – Det kommer väl bli bra när det är färdigt, men det är ju svårt att se att det är färdigt just nu, säger Rikard...

”De frågade Anna – det ville hon gärna”

by

Den 14 oktober inviger Alnö skidklubb sitt nya miljonprojekt.  Där kommer Charlotte Kalla att medverka och Anna Holmlund att göra sitt första offentliga framträdande sedan olyckan i december förra året.  – Eftersom anläggningen är handikappanpassad så frågade de Anna om hon ville vara med och det ville hon gärna, säger Annas pappa Lars Holmlund till Sundsvalls Tidning. 

Charlotte Kallas val – nobbar landslaget

by

Charlotte Kalla kommer inte att följa med skidlandslaget till Japan för den sista OS-uppladdningen. I stället prioriterar hon höghöjdsträning på egen hand i Europa. ”Jag har en önskan om att vara på höjd innan mästerskapet”, skriver Kalla i ett sms till TT.

Kalla nobbar landslagets OS-samling

by

Charlotte Kalla kommer inte att följa med skidlandslaget till Japan för den sista OS-uppladdningen. I stället prioriterar hon träning på egen hand i Europa. Hon ska göra det som hon tror gör att hon åker så fort som möjligt i OS, säger förbundskaptenen Rikard Grip till TT.

Kallakrock för Tre Kronor i OS

by

Nu är matchprogrammet för gruppspelet i OS-ishockeyn klart. Tre Kronor inleder OS med match mot Norge den 15 februari kl 8. 40. Samtidigt som Tre Kronor premiärspelar jagar Charlotte Kalla guld på 10 kilometer fri stil. En kanalkrock för tv-tittarna. Dagen efter väntar Tyskland klockan 13.(TT)

Nilsson: ”Det är jättekänsligt”

by

VILLARD DE LANS. För tio år sedan läste Stina Nilsson en artikel om att Charlotte Kalla tränade 30 timmar under en lägervecka. 14-åriga Nilsson gjorde detsamma.  Och fick betala priset. – Jag var helt död efteråt, säger Nilsson. I dag är det Stina Nilsson själv som är en förebild för många unga – och ytterst försiktig med de signaler hon...

Ett lyft för Norrbotten

by

Under onsdagsförmiddagen hamnade jag på ett möte på Café Glimten i Luleå. Fredrik Lundh Sammeli (S), ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott, presenterade innehållet i statsbudgeten för ett gäng fackliga och politiska tungviktare samt medierepresentanter från Norrbotten. Han pekade på att den rödgröna regeringens välfärdssatsningar kommer att få stor betydelse för sjukvård, skolor och äldreomsorg i norra Sverige. Region Norrbotten tillförs sammanlagt...

Mats Leifland nöjd med slutliga gruvavtalet

by

I dag togs ytterligare ett steg mot en nystart av gruvan i Kaunisvaara när ett slutligt avtal mellan Northlands konkursförvaltare och Abecede undertecknades. Northlands konkursförvaltare Hans Andersson och företaget Abecedes styrelseordförande Mats Leifland undertecknade strax före lunch ett slutligt avtal om överlåtelse av gruvan. om överlåtelse av Kaunisvaaragruvan till Abecede blev klar för en månad sedan. För att det slutliga avtalet...

”Man får en annan bild av henne då”

by

Charlotte Kalla släpper i höst boken ”Charlotte Kalla – Styrka, teknik & pannben”.  Boken kommer att fokusera på träning, men läsaren kommer att få lära känna den svenska skidstjärnan på ett nytt sätt.  – Man får en annan bild av henne, säger Karin Wahlén som ansvarar för PR för Kallas bok. 

Charlotte Kallas nya drömbesked

by

Charlotte Kalla har själv kallat det för ”den viktigaste frågan under hela tävlingssäsongen.” Nu kan SportExpressen berätta att den svenska skidstjärnan får precis den skräddarsydda speciallösning hon önskat under OS. – Det här är inte jättevanligt, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitté.

Charlotte Kalla skriver bok

by

Charlotte Kalla delar med sig av sina träningsupplägg och tankar kring skidåkningen – i en bok. I slutet av november släpps skidstjärnans bok ”Charlotte Kalla – Styrka, teknik & pannben”.(TT)

Pajala får fint besök

by

Forskningsminister Helene Hellmark Knutsson och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht åker till Pajala. FOTO: TT   Det blir dubbelt ministerbesök i Pajala på tisdag, uppger P4 Norrbotten. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson (S) ska besöka gruvområdet i Kaunisvaara. Med under besöket finns också Abecedes styrelseordförande Mats Leifland, som planerar att öppna gruvan igen, Pajalas kommunalråd, konkursförvaltaren Hans Andersson och...