Pajala, 2018-03-21

Du ska naturligtvis vända dem ryggen

by

En sista helg återstår av världscupsäsongen för Charlotte Kalla. Direkt efter kommer landslagsledningen med Johan Sares i spetsen att stå uppradade och göra allt för att locka tillbaka sin superstjärna.  Ett råd: Du ska naturligtvis vända dem ryggen, Kalla.

Får norsk(!) medalj – Sundby nobbas

by

Efter den snöpliga fjärdeplatsen på 30 km prisades Charlotte Kalla i Holmenkollen ändå. Svenskan tilldelades den unika Holmenkollen-medaljen som för att hon ”utmärkt sig särskilt inom skidsporten”. Senast en svensk prisades med medaljen var Gunde Svan år 1985. – Det är riktigt ärofyllt att ta emot den, säger Charlotte Kalla.

Rysaren: ”Det här trodde jag aldrig”

by

HOLMENKOLLEN/STOCKHOLM. Marit Björgen tog hem tremilen i Holmenkollen efter en riktig rysare. Norskan svarade för en mäktig upphämtning efter en vild jakt på Charlotte Kalla, som slutade fyra. Segern var Björgens sjunde på 30 km i Holmenkollen. – Jag trodde aldrig jag skulle ta det, erkänner Björgen.

OS över – avslöjar nu missen på pallen

by

Kikkan Randall vann OS-guld på sprintstafetten i Pyeongchang.  Nu berättar hon om upplevelserna i Sydkorea och om medaljceremonin med Charlotte Kalla och Stina Nilsson.  ”Jag höll på att ramla på grund av medaljen”, skriver 35-åringen på outsideonline.com 

Stina: ”Det är inte relevant”

by

Efter OS-guldet i sprint och de tre övriga OS-medaljerna har Stina Nilsson tagit det lugnt några dagar hemma i Östersund. Men till skillnad mot bland annat Charlotte Kalla tävlar hon i helgen i Lahtis. – Jag lämnade OS med bra form och vill försöka dra nytta av det, säger Nilsson.

Socialdemokrater i Pajala bildar nytt parti: "Djup kris"

by

Lyssna: Socialdemokrater i Pajala bildar nytt parti: ”Djup kris” Före detta socialdemokrater i Pajala bildar ett nytt parti. Det hela handlar om en långvarig spricka mellan socialdemokrater som representerar byarna utanför Pajala och politiker från centralorten, som kritiserats som ansvariga för skolnedläggningar.  – Det är en väldigt djup kris, säger Owe Pekkari, från nya partiet Framtid S.  P4 Norrbottenp4norrbotten@sverigesradio.se

Migrationsverket ändrar sig: Flyktingarna får stanna i Pajala terminen ut

by

Nyanlända i Pajala. Lyssna: Migrationsverket ändrar sig: Flyktingarna får stanna i Pajala terminen ut Efter ett möte mellan Pajala kommun och Migrationsverket får nu asylsökande barnfamiljer och studerande på gymnasiet får stanna kvar i Pajala tills skolan är slut inför sommaren. Pajala kommun kontaktade Migrationsverket för att 200 asylsökande som skulle flyttas från kommunen skulle få stanna kvar. I måndags kom...

Tio nyblivna medaljörer från OS till SM-veckan

by

Mest guldglans blir det på Vitberget där alla medaljörerna från damernas stafettlag, som tog silver i OS, kommer att tävla. Publiken får nämligen se guldmedaljörerna Charlotte Kalla och Stina Nilsson i Vitbergets skidspår. Även Anna Haag och Ebba Andersson, som ingick i laget som vann silver, kommer att finnas på plats och slåss om SM-medaljerna. […]

Kalla bär fanan när OS avslutas

by

Charlotte Kalla blir svensk fanbärare på avslutningsceremonin i OS i Pyeongchang. Det blev bekräftat efter damernas tremil, som tävlingsmässigt rundade av 2018 års olympiska vinterspel. – Kalla bär flaggan på avslutningsceremonin, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo till TT efter tremilen.(TT)

Så mycket tjänar de svenska stjärnorna

by

De svenska OS-stjärnorna röner inte bara sportsliga framgångar – för många av dem går det även bra ekonomiskt. Väntade namn som Charlotte Kalla och Frida Hansdotter toppar listan över de stjärnor som dragit in mest pengar – men även freestyleåkaren Emma Dahlström tar sig in högt på listan. – Det har gått bra några år, säger Dahlström.

Norska taktikkuppen – mot Charlotte Kalla

by

PYEONGCHANG. Marit Björgen är storfavorit till guldet i sin sista OS-start. Och de norska lagkamraterna är villiga att hjälpas åt för att stoppa Charlotte Kalla på tremilen. – Vi kommer att hjälpa varandra i början och så får vi se hur loppet utvecklar sig, säger Björgen.

Äldre man död i villabrand

by

En villa utanför Pajala började brinna kraftigt på lördagskvällen. Grannar lyckades dra ut en man i 85-årsåldern från den övertända byggnaden, men hans liv gick inte att rädda. – Det verkar röra sig om en tragisk olycka, säger Henrik Vernerlund, RLC-befäl vid polisen i region Nord.

Man omkom i villabrand

by

En man i i 80-årsåldern har omkommit i samband med en villabrand i Liviöjärvi utanför Pajala. Larmet kom vid 23-tiden på lördagskvällen, men när räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt.  Grannar hade lyckats få ut den äldre mannen ur huset, men han avled kort därpå av sina skador.  Enligt polisen finns i nuläget inga misstankar om brott. P4 Norrbotten