Pajala, 2017-12-11

Norska utspelet – vill knäcka Kalla

by

Här kommer ett kaxigt utspel från Norge – riktat mot Charlotte Kalla. – När vi är färdig med världscuptävlingarna före jul hoppas vi ha båda de gula tröjorna som visar att vi leder världscupen både för män och kvinnor, säger norske landslagschefen Vidar Löfshus.

Norskt i topp när Kalla blev åtta

by

Charlotte Kalla knäckte norskorna på deras hemmaplan i Lillehammer för en vecka sedan då hon vann skiathlonloppet. Men i Davos var det norskt i topp i 10-kilometersloppet i fri stil. Ingvild Flugstad Østberg vann före Ragnhild Haga och finländskan Krista Pärmäkoski.(TT)

Norska dominansen – Kalla missade pallen

by

DAVOS/STOCKHOLM. Charlotte Kalla har inlett världscupssäsongen på ett strålande sätt. Men på favoritdistansen 10 kilometer fritt missade Charlotte Kalla pallen med närmare 20 sekunder. Vann gjorde norskan Ingvild Flugstad Östberg. – Ett kanonlopp av Östberg i dag, säger SVT:s kommentator Anders Blomquist.

Avslöjar hemligheten bakom Kallas succé

by

DAVOS. Vad hände egentligen när Charlotte Kalla ryckte ifrån Marit Björgen? Stefan Thomson vet. Han är Kallas personliga fystränare – och har hjälpt henne utveckla en helt ny växel. – Det ligger flera års arbete bakom det här, säger Thomson. – Jag är otroligt tacksam för hans hjälp, säger Charlotte Kalla själv.

Hotet mot en ny succé för Kalla

by

DAVOS. Charlotte Kalla njuter av hur folkets kärlek sköljer över henne. Hon vill tacka alla. Samtidigt finns det en sak som oroar henne inför start i Davos: Tävlingarna avgörs drygt 1 500 meter över havet. – Det brukar kunna vara knepigt för mig, säger Kalla.

Stora hotet mot svenska åkarna

by

DAVOS. Det kommer varningar om extremkyla inför helgens tävlingar i Davos. Anna Haag överväger att inte ställa sig på start. Andra är oroliga för sin prestation. – Jag vet att jag presterar väldigt mycket sämre när jag är frusen, säger Stina Nilsson. – Man får ta på sig långkalsongerna, säger Charlotte Kalla.

Kalla vill konservera formtoppen i Davos

by

Världscupledning och segrar i både Ruka och Lillehammer. Charlotte Kalla har rivstartat världscupen. Men har hon hittat toppen för tidigt? Jag har definitivt tid att bygga upp en ny formtopp till OS, säger den svenska skidstjärnan till TT.

Charlotte Kalla: ”Har ingen aning om hur folk våndas”

by

Charlotte Kalla laddar just nu i Davos efter succéstarten på världscupen. Trots att den svenska skidstjärnan njuter i stunden medger hon att tankarna hela tiden finns på OS. – Det är ganska naturligt att tänka på OS. Det är ju ett hett ämne, säger Kalla till ”FollowUs Längdlandslaget” som punktmarkerar stjärnorna hela säsongen.

Kalla får segerbonus från skidförbundet

by

Inte nog med att Charlotte Kalla vann söndagens skiathlon i Lillehammer. Nu får hon också segerbonus från Svenska skidförbundet. Hon belönas med samma segerpremier som övriga landslagsåkare, säger Johan Sares. Jag är jätteglad, säger Kalla.

Backar i bråket – Kalla får pengar

by

  LILLEHAMMER. Bonusbråket mellan Charlotte Kalla och Svenska skidförbundet är över. Efter ett blixtmöte direkt efter tävlingarna i Lillehammer är parterna överens. – Charlotte får nu bonus som alla andra, säger Johan Sares, längdchef på skidförbundet. – Jag är jätteglad, säger Charlotte Kalla.

Förbundets svar: ”Vi har en princip”

by

LILLHAMMER. Nyheten om att Charlotte Kalla blir blåst på förbundets bonuspengar har väckt starka reaktioner. Nu svarar längdchefen Johan Sares. – Det handlar inte om att vi inte tycker att Charlotte är förtjänt av bonusar. Utan det här är en speciell situation, säger Sares.

Ett råd till förbundet: Bara lös det här nu

by

LILLEHAMMER. Heidi Weng ler lite trött. Säger sedan: – Ja, det är ju typiskt. Norskan har tillbringat flera år med att vara den eviga tvåan bakom Marit Björgen och Therese Johaug. Nu är hon det igen. Men med en distinkt skillnad:  I vinter är det en svenska som visar Weng och alla andra ryggen. I vinter regerar Charlotte Kalla.

Kalla efter segern: Jättehärlig känsla

by

Charlotte Kalla utklassade konkurrenterna och vann skiathlonloppet i världscupen i Lillehammer. Jag behöver nog smälta det här litegrann. Jag har en jättehärlig känsla i kroppen. Det är precis det här man bara kan drömma om på en så här tuff bana, sade Kalla till SVT.

Marit Björgens tunga helg – missade pallen

by

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Marit Björgen har haft en tuff helg på hemmaplan i Lillehammer. Norskan missade pallen i lördagens sprint – och på söndagen var hon nästan en minut efter segraren Charlotte Kalla – Jag visste exakt när kalla skulle försöka rycka. Ändå hade jag inte en chans, säger Heid Weng.