Överkalix, 2017-06-26

Skolkort/ busskort

by

Inför skolstarten 2017/2018: eleverna kommer att använda samma skolkort även nästa läsår! Eleverna ska behålla sitt nuvarande skolkort över sommarlovet. Har de inget kort vid skolstarten = borttappat skolkort, och då tas en avgift ut för ett nytt!

(S) vill bygga centrumbron i Skellefteå

by

Det ska bli en centrumbro i Skellefteå, det meddelades på en presskonferens som kommunstyrelsens arbetsutskott höll vid lunchtid på måndagen. Det är socialdemokraterna som återigen vill att bron byggs, trots det nej i folkomröstningen som tidigare satte stopp för planerna. Det presenteras i den trafikplan som kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat om i dag. Bygget motiveras bland annat med att en etablering av...

Statistik-Lisa: Nätverk av cykelstigar i Norrbottens skogar

by

När cykeln kom till Norrbotten blev den väldigt viktig. Vilket gjorde att ett nätverk av smala skogsstigar, så kallade ”svältsnören”, bredde ut sig. Det fanns få vägar i Norrbotten och man bodde öde när cykeln kom hit i början av 1900-talet. Men snart började man cykla väldigt mycket, och vägarna blev viktiga och förändrade livet för väldigt många.  som gick genom skogarna...

Krisberedskapsveckan 2017

by

Den 8-14 maj är Krisberedskapsveckan 2017. Det är en nationell kampanjvecka för att få hushållen att börja reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktiga samhällsfunktioner som el-, vatten- och telekommunikationer slutat fungera.

Extra öppet på FMC

by

Nu när våren är på väg, och vi alla börjar tömma våra förråd på bra-att-ha-saker som vi sparat under vintern, vill vi från renhållningen påminna om vikten av att sortera de olika fraktionerna på rätt sätt.

Överkalix Musikskola

by

Nu startar Överkalix Musikskola! Överkalix musikskola är öppen för alla barn och ungdomar mellan 9-20 år som är folkbokförda i Överkalix. På musikskolan har du möjlighet att lära dig spela instrument eller sjunga.